Over Sam

white stripe

Samen voor geboortezorg

Sam is een coöperatieve samenwerking van 10 verloskundigenpraktijken en het regionaal verloskundig echocentrum. Samen streven we naar een hogere kwaliteit verloskundige zorg in de regio Gooi en Vechtstreek. Onze verloskundigen werken nauw samen, vullen elkaar aan en versterken elkaar. Dit stelt ons in staat om aanstaande én kersverse ouders de beste zorg te bieden op de manier die voor hen goed voelt. Op het gebied van preconceptie, zwangerschap, echoscopie, bevalling, nazorg en anticonceptie.

Sam writing
Na de bevalling

Wij staan voor

USP Sam

Geborgenheid

Elke verloskundige kent haar cliënt. En andersom. Door te werken met een select aantal verloskundigen per praktijk is er meer ruimte en tijd voor aandacht voor jou. Zo kunnen we onze zorg volledig afstemmen op jouw persoonlijke behoeftes: je kunt altijd rekenen op de beste zorg. 

USP Sam

Vrije keuze

Onze zorg is georganiseerd vanuit de kracht en behoefte van onze cliënten. Dat betekent dat je bij ons voor, tijdens en na de bevalling terecht kunt voor meer maatwerk dan enkel in het ziekenhuis. Daarnaast zijn we niet gebonden aan vast aangewezen ondersteuners en specialisten, maar matchen we de externe zorg die ook op persoonlijk vlak het beste bij jou aansluit.

USP Sam

Professionaliteit

We streven nu én in de toekomst naar de hoogste kwaliteit verloskundige zorg. Dit doen we door te werken met gezamenlijke doelen en protocollen. Bovendien zijn al onze verloskundigen geregistreerd bij de KNOV en bij Kwaliteitsregister Verloskundigen. En onze kwaliteit blijven we verbeteren via bijscholing en vanuit samenwerking met een breed netwerk van andere zorgprofessionals.

USP Sam

Persoonlijke zorg

Een zwangerschap en bevalling zijn iets heel persoonlijks. Daarom stemmen we onze zorg op jou af en werken we vanuit jouw kracht. Je bepaalt daarom ook zelf waar en hoe je wilt bevallen. Van thuis in bed of bad tot ziekenhuis. Wij kennen de mogelijkheden en aandachtspunten, en staan op elke locatie klaar voor de beste begeleiding.

white stripe

Veelgestelde vragen

Welke praktijken zijn aangesloten bij Sam?

Sam is een samenwerkingsverband tussen Geboortecentrum Baarn, Verloskundig Centrum ’t Gooi (VC ’t Gooi), Verloskundigen aan de Vecht, Verloskundigenpraktijk Aanvang, Verloskundigenpraktijk De Eedenburgh, Verloskundigenpraktijk Geboortehuis, Verloskundigenpraktijk Goedbevallen, Verloskundigenpraktijk Kortenhoef, Verloskundigenpraktijk Materna, Verloskundigenpraktijk Weesp en Verloskundigenpraktijk Zuiderzee.

Met welke specialisten werkt Sam samen?

Om jou en je kindje tijdens en na je zwangerschap de beste zorg en informatie te verlenen, werken we samen met verschillende (medisch) specialisten. Bekijk deze pagina voor een overzicht.

Kan ik ook bij Sam terecht voor zwangerschapscursussen?

Onze praktijken organiseren cursussen door de hele regio. Bekijk hier ons cursusoverzicht.

Baby